Radionica Govor koji djeluje je cjelodnevna radionica na temu unapredjenja socijalnih vjestina, komunikacije, posebno asertivnog stila komunikacije.
Radionica uci ucesnike prepoznavanju svog dominantnog dosadasnjeg stila komunikacije, identifikaciji situacija u kojima zele da se asertivnije i efiksanije ponasaju, uvjezbavanju asertivnih tehnika i vjestina, pravljenju plana asertivne komunikacije i prevazilazenju prepreka za asertivno ponasanje.

Ova radionica predstavlja osnovu za asertivni trening koji je jedna od tehnika kognitivno bihejvioralne psihoterapije. Kompletan asertivni trening se moze zavrsiti tokom individualnog rada, ukoliko ucesnik zeli da znanja i vjestine stecene na radionicu u potpunosti savlada tokom prakticnog uvjezbavanja u svakodnevnim zivotnim situacijama. Naime, pokazalo se da vecina ljuci vec osvjestavanjem svojih asertivnih prava i ucenjem novih tehnika znacajno promijeni svoj stil komunikacije. Medjutim, da bi doslo do potpune i trajnije promjene potrebno je kontinuirano vjezbanje.

Radionica se odrzava u prijatnom. opustenom i sigurnom okruzenju. Voditeljica radionice je psihijatrica sa visegodisnjim iskustvom i dodatnim edukacijama iz individualne (Racionalno emotivne kognitivno bihejvioralne psihoterapije) i grupne psihoterapije.

Dosadasnje radionice su organizovane pod pokroviteljstvom Agencije za intelektualni razvoj i savjetovanje Lavirint iz Doboja.

Broj mjesta na radionici je ogranicen jer se radi u grupi do 12 osoba, te je prije radionice obavezna registracija i uplata za ucesce.

Registracija se obavlja putem formulara za prijavu. Nakon prijave, na email adresu koju ostave u Formularu, ucesnici dobijaju uputstva za uplatu.

Uplata se vrsi na ziro racun u banci ili Pay Pal, a svi troskovi uplate idu na racun uplatioca.

Prva sljedeca radionica ce biti odrzana u nedjelju 16.10.2016 godine u Etno selu Kotromanicevo , Ritesic bb, Doboj, pored magistralnog puta M 17 izmedju Doboja i Dervente. Ovo je prijatno mjesto, lako dostupno i koje omogucava da ucesnici koriste druge sadrzaje, kao sto je npr prenociste, restoran, sauna, igraonica, setnja kroz prirodu i dr.

Vise informacija o Etno selu Kotromanicevo  pogledajte ovdje.

Trajanje radionice je od 10.30 -16.00.

Cijena radionice je 45 km.

U cijenu radionice uracunati su i troskovi lakog rucka i osvjezenja tokom pauza, te radni materijali i pribor za rad.

Dodatni edukativni materijali i materijali za samopomoc mogu se naruciti tokom radionice od voditelja radionice.

Dosadanja iskustva su veoma pozitivna, a povratne informacije nakon nekog vremena jesu da su ucesnici “promijenili svoj zivot”.

Osnovni moto radionice je “Zadovoljan sobom, dobar s tobom”.

Dodjite  i mogao bi da postane i Vas.